I tillegg til stemming av piano og flygel, reparerer og restaurerer jeg flere instrumenter hvert år. De utføres på et velutstyrt verksted i Strandveien i Larvik.

Eksempel på reparasjon kan være:
– Utskifting av strenger og nagler
– Reparasjon av klaviatur (utskifte av foringer, polering av elfenben eller utskifte av plastbelegg).
– Reparasjon av klangbunn
– Utskifting av deler i mekanikken (hammere, dempere, underdeler osv)
– Utvendig reparasjon og lakkering

Instrumentkategori
Dette er 3 hovedkategorier av piano som er verd å gjøre noe med. Det finnes selvsagt unntak! Ta kontakt så kan jeg se om ditt piano kan repareres.

Kategori 1
Østeuropeiske og Øst-Tyske instrumenter som i utgangspunktet var rimelige instrumenter. Disse vil som regel ha behov for overhaling av mekanikk og klaviatur, noen ganger også nye strenger og nagler. Disse blir ofte bra instrumenter for nybegynnere. Eksempel: Weinbach, Rösler, Zimmermann, Petrof, August Forster osv.

Kategori 2 
Vesteuropeiske instrumenter fra etter 2. verdenskrig, samt nyere japanske instrumenter. Her trengs det ofte en lett overhaling av mekanikken (pussing av hammere og regulering). Eksempel: Schimmel, Sauter, Seiler, Bechstein, Steinway og Grotrian osv.

Kategori 3
Eldre instrumenter fra 1890 til ca 1940. Noen av disse lønner seg å reparere/restaurere. Disse er ofte av svært god kvalitet og reparasjonen blir nesten alltid veldig bra. Eksempel: Bechstein, Rönich, Grotrian, Seiler, Steinway, Feurich, Niendorfer, Ritter, Zimmermann osv.